Start van B&B de Gouden Wilg

November 2019 hebben we voor het eerst het huis bekeken. Wat we zagen was vooral de omgeving: ruimte, groen, paarden in de wei, en af en toe rijdt er een blauw (kippen) treintje doorheen. We zagen er meteen potentie in, want ons idee was als we ‘buitenaf’ gaan wonen in een groter huis, dan moet er iets te exploiteren zijn. De locatie is TOP! Aan het Meulunterenklompenpad, 50 meter van de Mountanbike route, paardrijden start voor deur, en ook Otterlo met Nationaal Park en Museum is dichtbij.

En zo hebben we de stap genomen, eerlijk gezegd niet wetend wat je allemaal te wachten staat als je eenmaal begint met verbouwen. We zijn gaan slopen, en leegtrekken, maar onder elke vloer kwamen nog twee of drie vloeren vandaan. Eimy heeft flink moeten drillen.

De opbouw hebben we meteen goed kunnen aanpakken, samen met de aannemer. Het startte bij het isoleren van het rieten dak en de vloer. En vervolgens alle leidingen nieuw, elektra nieuw.

Het geeft wel de mogelijkheid om het huis ook naar je eigen zin te maken als je alles nieuw mag kiezen.

Beneden wonen we zelf, en boven hebben we een aantal gastenkamers gemaakt, met allemaal eigen sanitair. En ruimte genoeg om op de kamers in deze Corona tijd ook een ontbijtje te eten.

Wij zijn zelf altijd graag in kleinschalige B&B’s tijdens onze vakanties. Vooral in de Provence is het altijd aardig om te genieten van de luxe die dan ook vaak Nederlanders of Belgen aanbieden. Maar ook een favoriet van ons is Francois met L’Aube Safran, https://www.aube-safran.com/en een heerlijke plek aan de voet van de Mont Ventoux. En oke, het klimaat hier is natuurlijk niet zo mooi als in de Provence, maar voor de rest zouden we de gasten bij ons, dezelfde ervaring mee willen geven.

De verbouwing
De verbouwing_2
De verbouwing_3